Si res no canvia, el partit d’ultradreta Vox farà una conferència sobre Catalunya al Parlament Europeu el 6 de març. Ho han anunciat el mateix dia que es fa a Brussel·les la conferència de Puigdemont i Torra vetada per la presidència de la cambra. Vox ha estat convidat –com també ho estaven els dos presidents catalans– per un eurodiputat polonès de Llei i Justícia, Kosma Zlotowski. Hi intervindran el secretari general de Vox, Javier Ortega, el portaveu a Catalunya, Jorge Buxadé, i la vice-presidenta de relacions institucionals a les Illes Balears, Malena Contestí.

L’acte portarà per nom ‘Catalunya, una regió espanyola’, segons que ha pogut confirmar l’ACN amb l’oficina de l’eurodiputat. També tenen previst de participar-hi l’historiador Jesús Sanz i l’editora en cap d’Intereconomia, Rosa Cuervas. A l’anunci de la convocatòria, Vox acusa el govern català d’haver perpetrat ‘un cop d’estat’ i fa una crida a assistir a l’acte per conèixer ‘la història real d’Espanya’.

La censura de Torra i Puigdemont no és l’única que hi ha hagut aquests darrers dies. L’eurodiputat del PDECat, Ramon Tremosa, també ha denunciat que li havien vetat una exposició sobre el català, planificada per la seva oficina fa vuit mesos. El Parlament Europeu considera que arran de la convocatòria de les eleccions generals ‘ja no és apropiat’ acollir-la.

L’eurodiputat que ha convidat Vox al Parlament Europeu, Kosma Zlotowski, té una relació estreta amb Vox. Ja va acompanyar-los en un acte que van fer a Gibraltar a final de l’any passat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb