Els vols regulars des de l’aeroport d’Andorra – la Seu d’Urgell començaran aquest mateix hivern

  • Els primers enllaçaran amb Madrid i després s'hi afegiran altres destinacions estratègiques com París i Lisboa

VilaWeb
ACN
23.09.2021 - 20:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els vols regulars des de l’aeroport d’Andorra – la Seu d’Urgell començaran aquest mateix hivern, amb la previsió que el govern andorrà els adjudiqui durant el mes d’octubre. Així s’ha concretat avui després de la trobada entre el ministre de Presidència d’Andorra, Jordi Gallardo, i el vice-president del govern català, Jordi Puigneró. Els primers vols seran a Madrid i després s’hi afegiran altres destinacions estratègiques com París i Lisboa. El govern andorrà preveu una aportació econòmica en cas que sigui necessari de garantir la viabilitat econòmica d’aquestes operacions cobrint possibles dèficits operatius. Un conveni signat entre els dos governs permetrà d’invertir vora d’un milió d’euros en l’abastiment i il·luminació de la plataforma.

El conseller Puigneró ha assegurat que l’acord amb el govern d’Andorra és un exemple de la importància de la connectivitat i ha destacat que aquesta acció conjunta servirà per permetre als ciutadans del Pirineu de disposar de connexions amb ciutats europees des de l’aeroport de la Seu. A més a més, gràcies a les millores previstes es podrà ampliar el rang horari en en qual es podrà operar des de la plataforma a partir de l’any que ve. El ministre Gallardo ha destacat que l’aeroport és una infrastructura cabdal per desenclavar Andorra i tota l’àrea de l’Alt Urgell i el Pirineu. Un objectiu que va començar amb el primer conveni entre la Generalitat i Aeroports de Catalunya, signat el 2014 i que ara fructificarà.

Durant la trobada, ambdues delegacions també han compartit sobre les polítiques digitals, una qüestió estratègica per la Generalitat i el govern d’Andorra, i per això s’ha acordat la creació d’un grup de treball per trobar sinergies comunes en polítiques de transformació digital i innovació, així com en l’àmbit de la seguretat. Per la seva banda, Gallardo ha explicat els darrers avenços legislatius al principat, com la llei d’economia digital, emprenedoria i innovació, actius virtuals, així com les recentment aprovades Llei dels esports electrònics i certificació de la tecnologia blockchain.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes