Les vinyes i les pastures, clau per a frenar l’expansió de l’incendi de Colera i Portbou

  • Una vinya del celler Hugas de Batlle ha estat cremada i perdrà part de la producció

VilaWeb
En un primer pla la vinya centenària cremada completament per l'incendi de Portbou (
ACN
07.08.2023 - 12:54
Actualització: 07.08.2023 - 13:04

Les vinyes de la zona de Colera i Portbou (Alt Empordà) i les pastures de cabra i vaca que hi ha a la zona han estat clau per a frenar l’expansió de l’incendi. Així ho ha explicat el cap d’intervenció dels bombers, David Martínez, que ha dit que havien ajudat a les tasques d’extinció i han ajudat a parar el foc. Malgrat això, les flames han cremat una de les vinyes, la de la Pineda, que el celler Hugas de Batlle té a tocar de la carretera que va a Portbou. El seu propietari, Eduard Hugas de Batlle, calcula que perdran part de la producció, ja molt perjudicada per la sequera. Les flames, tot i que van deixar gran part de la plantació intacta, van cremar de ple una vinya centenària on hi havia vegetació i algunes feixes.

Una vegada controlat l’incendi, els municipis de Colera i Portbou intenten de tornar a la normalitat mentre quantifiquen els danys i les pèrdues que han patit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any