Vicent Lambert, símbol a l’estat francès de la lluita per una mort digna, s’ha mort després que ara fa nou dies els metges de l’hospital de Reims li comencessin a retirar l’alimentació i la hidratació. Lambert era tetraplègic i feia més d’una dècada que era en estat vegetatiu.

El cas de Lambert ha enfrontat la seva família. Els pares i part dels germans, d’ideologia ultracatòlica, han defensat per la via judicial que els metges l’havien de mantenir en vida, tot i que no hi havia cap possibilitat que millorés. En canvi, la seva dona, tutora legal, i la resta de germans eren partidaris de desconnectar-lo de les màquines que el mantenien en vida.

Lambert, un infermer de 42 anys, va resultar ferit molt greu en un accident de trànsit el 2008. Tres anys després va entrar en coma irreversible. La manca d’un testament vital és el que va desencadenar la batalla legal sobre la seva mort.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.