VilaWeb i Eldiario.es són els dos digitals més llegits a la ciutat de Barcelona, segons que es desprèn de les dades de l’Enquesta de Serveis Municipals de Barcelona. Aquest qüestionari de l’ajuntament té una mostra molt alta: sis mil enquestats en tota la ciutat.

Hi ha dues preguntes referides a quins són els mitjans més consultats. La primera demana una sola referència amb una sola capçalera i la segona en demana dues.

Quant als diaris només digitals, la resposta en percentatges de la primera és aquesta:

—Eldiario.es 2,8
—VilaWeb 2,6
—ElNacional 1,2
—Público 1,1
—Nació Digital 0,5
—El Confidencial 0,4

Quan es demana als enquestats que la resposta inclogui dues capçaleres, aleshores VilaWeb és el més consultat:

—VilaWeb 4,6
—Eldiario.es 4,4
—ElNacional 2,9
—Público 2,5
—Nació Digital 1,3
—El Confidencial 1,1

Però l’enquesta reflecteix una gran dominació dels diaris en paper, car tots cinc diaris editats a Barcelona, i fins i tot el gratuït 20Minutos, tenen resultats superiors a qualsevol digital.

Lideratge de VilaWeb en el CEO
Aquestes dades complementen les del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya referides al conjunt del Principat. En la seva darrera onada, la de juny d’enguany, VilaWeb superava també la resta de digitals del país i era el segon més llegit, només darrere de La Vanguardia:

—La Vanguardia 15
—VilaWeb 13,2
—Ara 12,3
—El País 6,5
—El Periódico 6,4
—El Nacional 6,4
—Nació Digital 5,5
—Eldiario.es 4,1
—El Punt Avui 2,8

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb