L’ex-jutge Ramiro García de Dios ha criticat durament el jutge del tribunal Suprem espanyol Manuel Marchena i el ministre de l’Interior del govern espanyol en funcions, Fernando Grande-Marlaska. Ha estat al ‘FAQS’ de TV3, on ha dit que la sentència del judici contra el procés ‘posa música’ a la lletra del ‘A por ellos’.

Sobre Marlaska, ha dit que, com a jutge, era antigarantista i autoritari i que tenia una mentalitat policíaca. ‘Quan va a l’Audiència fa tan bé la col·laboració i complaença amb el subsistema policial que després li donen medalles i això li serveix per a un ascens meteòric dins la carrera judicial.’ També ha criticat quan la setmana passada va dir que la violència a Catalunya ha estat de més impacte que al País Bac. ‘És d’una intensa i acusada misèria moral i intel·lectual’, ha dit el jutge. ‘Marlaska ha comptat el nombre de contenidors, pedres i incendis? Al País Basc es cremaven autobusos, seus de partits polítics, oficines bancàries…’

García de Dios també ha dit que la presó provisional es fa servir com a mètode d’escarment i per a descoratjar. Afegeix que és possible que la policia manipuli proves per a inculpar algú.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.