Els manifestants d’Hong Kong que avui han ocupat el parlament de la ciutat, l’han abandonat després de tres hores, davant del fet que la policia local es disposava a entrar per la força.

Els fets han passat durant la mobilització de les Camises Negres, el dia en què es commemorava el retorn de la ciutat a la Xina després de ser colònia britànica. Els manifestants han entrat dins l’hemicicle i han col·locat la bandera de l’Hong Kong britànic al faristol, com a símbol d’oposició al règim xinès.

El govern d’Hong Kong ha emès un comunicat denunciant ‘l’extrema violència’ dels manifestants. Així mateix, la policia també ha condemnat ‘l’assalt’ i ha portat a terme dures càrregues a la rodalia del parlament, dispersant els manifestants amb gasos lacrimògens.

Les greus conseqüències que podria comportar ser detingut a les instal·lacions del parlament, que han resultat seriosament danyades després de l’entrada dels manifestants, ha portat a aquests a optar per desallotjar-lo.

Veieu les imatges de la jornada d’avui:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.