Víctor Baroja és mestre de formació. Després d’exercir a les aules durant molts anys, va passar a la gestió cultural, sense perdre l’interès pel món educatiu i social, el joc i la cultura popular i tradicional. Ha publicat diversos llibres sobre aquesta temàtica, i ara lidera l’incipient Federació Catalana de Joc Tradicional.

La Federació Catalana de Joc Tradicional tot just fa uns mesos que ha començat a rodar. Amb quins objectius neix i per quina raó es va decidir posar en marxa?
Fer visibles les pràctiques lúdiques que tenen arrels tradicionals i donar suport a les diferents entitats que formen part de la federació. També volem establir relacions i treballar en xarxa amb altres entitats similars en l’àmbit internacional per intercanviar experiències i donar a conèixer al món els nostres jocs.

Es valora prou socialment, la importància del joc tradicional com una de les peces claus de la cultura popular?
Sincerament, no. Tothom juga o ha jugat. Jugar és una part essencial de la condició humana, i potser pel fet de ser tan propera nosaltres, no s’ha reconegut prou el rang que mereix a la nostra societat.

Llegiu l’entrevista sencera fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]