El batlle de València, Joan Ribó, ha confirmat que València és l’única ciutat europea finalista per a ser seu de la Capital Mundial del Disseny en 2022 i que es disputarà aquest segell amb la ciutat índia de Bangalore.

La candidatura està impulsada per l’Associació València Capital del Disseny i amb el suport d’institucions com l’ajuntament, la Generalitat o Fira València. Els integrants de l’associació han desenvolupat ‘un rigorós treball d’investigació’, encapçalat pels seus dos directors estratègics Xavi Calvo i Pau Rausell, que s’ha traduït en un document d’ús intern i de més de 500 pàgines, que reflecteix el passat i el present del disseny, així com noves propostes vinculades a la ciutat de València i també del País Valencià.

Aquest document, que es va presentar a l’abril, arreplega, al seu torn, la proposta del programa anual d’esdeveniments que acollirà la ciutat en cas que València sigui seleccionada, informen els impulsors de la iniciativa en un comunicat. Juntament amb la memòria, la candidatura va presentar la seva imatge gràfica, dissenyada per Ibán Ramón, reconegut dissenyador gràfic valencià i amb una àmplia i premiada trajectòria darrere.

El batlle Joan Ribó ha expressat la seva satisfacció per la ‘bona recepció’ que ha tingut la candidatura de València en la World Design Organisation (Organització Mundial del Disseny –WDO en les seves sigles en anglès-), encarregada de promoure una titularitat que fins ara ha recaigut sobre ciutats com Torí (Itàlia) el 2008, Seül (Corea del Sud) el 2010, Hèlsinki (Finlàndia) en 2012, Ciutat del Cap (Sud-àfrica) el 2014, Taipei (Taiwan) el 2016, Ciutat de Mèxic el 2018 i Lille (França) que prepara la seva celebració per al 2020.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.