vaga general vilaweb

Aquest dijous la Intersindical-CSC ha fet una convocatòria de vaga, una aturada de país, que ha d’esdevenir un reflex més del combat que Catalunya lliura contra l’autoritarisme, contra el judici injust que es fa a Madrid, per la llibertat, per la democràcia i per la independència.

Seguint la tradició establerta al nostre país pels diaris dels anys trenta, la manera com VilaWeb s’afegirà a la vaga serà tancant les portes de la redacció i treballar per servir als seus lectors únicament la informació de la vaga i del judici que la motiva. Aquestes seran les úniques notícies que trobareu al nostre diari. El nostre piquet són els ordinadors i els mòbils, la nostra tasca com a vaguistes és fer arribar a tothom la mobilització que, al vespre, també prendrà forma de manifestació als carrers de Barcelona, Tortosa, Tarragona, Lleida i Girona, i a migdia de concentracions a les capitals de totes les comarques del Principat.

Per aquesta raó  no hi haurà article editorial, tampoc. I per això avui, excepcionalment, no únicament en el meu nom sinó en el de tota la gent que fem VilaWeb, volem aprofitar aquest espai destacat de la nostra publicació per demanar-vos, a aquells qui viviu i treballeu al Principat, que us adheriu a aquesta vaga. I per demanar també la solidaritat activa als qui viviu a la resta del país, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, o a l’estranger.

Nosaltres tanquem. I ho fem per expressar així, una vegada més, el nostre suport a Carles Puigdemont i a Oriol Junqueras. Tanquem per ser al costat de Carme Forcadell. Tanquem perquè volem veure lliures i a casa, demà mateix, Jordi Turull i Raül Romeva (quines defenses tan extraordinàries ahir!), Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Dolors Bassa i Josep Rull. Tanquem perquè sabem que Marta Rovira, Anna Gabriel, Lluís Puig, Meritxell Serret, Toni Comín i Clara Ponsatí no tan sols han de caminar sense cap trava sinó que ho han de poder fer ací, entre nosaltres. Tanquem en solidaritat amb tots i cadascun dels represaliats en qualsevol causa, amb tot els perseguits, multats, confinats, inhabilitats o forçats a l’exili.

Aquesta lluita per la independència, tenaç i positiva, popular, que és a punt de marcar ja una dècada sencera de la vida del nostre país, es manifestarà amb les persianes abaixades, amb les portes tancades, amb els cartells de vaga, amb l’ocupació d’espais públics, amb les aules buides, amb la gent que tornarà a omplir els carrers. Com ho va fer dissabte passat. Com ho ha fet cada volta que ha calgut. Farem baixar les persianes, tancarem les portes i eixirem al carrer en suport d’aquells que han de suportar en la pròpia carn la repressió demofòbica de l’estat espanyol, però ho farem també per nosaltres i pel nostre futur. Per enfortir-nos més i continuar avançant fins a fer inevitable la plasmació d’aquella república que vàrem viure tots, ni que fos uns pocs minuts, l’octubre del 2017.

Per la llibertat, per la democràcia, per la independència, per la República Catalana, pels presos i els exiliats, nosaltres tanquem.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb