BARCELONA, 28 (EUROPA PRESS)

Un total de 164.222 pacients esperaven una intervenció quirúrgica a Catalunya el juny d’aquest any, la qual cosa representa un 11,2% menys que en el mateix mes de l’any anterior. Segons que ha explicat el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, l’augment de l’activitat ha estat del 6,8%.

En una conferència de premsa per a rendir comptes de les llistes d’espera actualitzades, Elvira ha concretat que si fins el juny del 2016 s’havien practicat 184.972 operacions, enguany se n’han fet un total de 197.495 en el primer semestre. Les operacions de cataractes són les que més espera acumulen.

Un altre dels fronts destacats de les llistes són els pacients que es troben a l’espera d’una intervenció fora dels temps garantits, i que s’han disminuït un 12,6% en sis mesos: passant de 16.081 a 14.049, ha explicat la directora de l’Àrea d’Atenció Sanitària del CatSalut, Cristina Nadal, que ha anunciat que mensualment es publicaran en el web les dades de llista d’espera.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]