VilaWeb s’afegeix avui a l’aturada de país convocada per la Taula de la Democràcia, en protesta per la repressió desfermada per la policia espanyola contra el referèndum. Per aquest motiu avui el nostre diari només informarà de fets relacionats amb la vaga en les edicions web i mòbil i no publicarà l’edició en paper, que porta la data d’avui. De la mateixa manera, la redacció i l’Espai VilaWeb a Barcelona romandran tancats durant vint-i-quatre hores.

La convocatòria d’aquesta aturada és molt oportuna. El país necessita expressar públicament la indignació i el dolor que tots vàrem sentir diumenge veient com les forces de seguretat espanyoles agredien no solament ciutadans individuals –gairebé nou-cents van ser ferits–, sinó l’essència de la democràcia. Veure gent gran o joves assaltats i atacats d’aquella manera fou extremadament dolorós. Però no ho fou pas menys veure com s’emportaven urnes, menystenint així la importància de la decisió personal i col·lectiva. No volien ni saber què pensem.

En aquest sentit és molt important de remarcar que el comportament absolutament desproporcionat de diumenge és responsabilitat, en primer lloc, dels comandaments i del govern espanyol. Però no podem negligir l’odi i la violència personal mostrada per tots els membres d’aquesta operació. Es van comportar com a autèntiques bèsties humanes. Van ultrapassar els límits de la seua feina i mereixen la nostra reprovació i la investigació que el govern de Catalunya ha anunciat sobre els seus actes.

Contra tot això, fem una crida a paralitzar el país avui. Contra tot això i també com una mostra a la comunitat internacional que Catalunya no està disposada a tolerar mai més abusos com aquests i que ha decidit –entre moltes altres raons també per això– emprendre el procés que en pocs dies ens ha de conduir a la proclamació de la República Catalana.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb