El Consell per la República ja té més de deu mil inscrits

  • Arrenca amb un registre en què es poden apuntar els ciutadans de tots els Països Catalans i els catalans que viuen a l'estranger

VilaWeb
Redacció
31.10.2018 - 08:00
Actualització: 31.10.2018 - 18:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell per la República va arrencar ahir al vespre, en un acte en què el president Carles Puigdemont va tornar al saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. La novetat més destacada del consell és que funcionarà amb la participació de la gent. Tothom qui ho vulgui podrà adherir-se a un registre que serà l’eina amb què es podran ‘prendre decisions col·lectivament i compartir informació’, diu la web.

El registre permetrà d’elegir els cent membres d’una assemblea de representants que, al seu torn, triaran el Consell per la República. Aquesta assemblea serà formada per cent membres elegits per sufragi entre tots els més grans de setze anys inscrits al registre, entre les quals 25 membres seran de la societat civil, 25 seran electes locals, 25 seran electes legislatius (Parlament de Catalunya, congrés i senat espanyols i Parlament Europeu) i 25 seran residents a l’exterior del Principat.

El consell, el presidirà Carles Puigdemont, que ahir va explicar que serviria per a ‘avançar per la via dels fets’ cap a la independència. I va afegir: ‘El consell ha de fer república de manera desacomplexada i més lliure i segura’, perquè l’estat espanyol no podrà aplicar-hi ‘cap 155’.

Puigdemont va intervenir en l’acte, per videoconferència, de Bèlgica estant, juntament amb Toni Comín. Tots dos, al final de la intervenció, foren ovacionats pels assistents.

Per apuntar-se al registre ciutadà del Consell per la República cal seguir aquests passos:

1. Aneu a la pàgina web consell.republicat.cat i cliqueu en el botó ‘Registre’.

2. Cliqueu sobre ‘Alta’.

3. Escriviu el correu electrònic. Quan ho feu rebreu a la vostra bústia de correu les instruccions per a continuar el procés d’adhesió.

4. Creeu una contrasenya. El correu que haureu rebut a la vostra bústia té un enllaç. Clicant-lo us apareixerà aquesta pantalla. Heu de crear la contrasenya que vulgueu, que serà la que després us possibilitarà de participar en el Consell per la República. Cliqueu sobre ‘Genera contrasenya’.

5. Adheriu-vos al Consell. Us apareixerà aquesta pantalla que declara quins són els principis de la ciutadania republicana. Si hi esteu d’acord, hi heu d’escriure el nom, cognoms i adreça electrònica i clicar sobre el botó inferior, que té un text començat amb les paraules ‘Em comprometo…’ Observeu que s’hi diu de manera explícita que aquest registre no té límits territorials. Això vol dir que s’hi pot inscriure qualsevol ciutadà que visqui als Països Catalans, amb independència de quina ciutadania prèvia tingui; qualsevol català resident a l’estranger, amb independència de quina ciutadania tingui; i, de fet, qualsevol persona que reconegui i accepti aquests principis.

6. Ompliu les dades personals. Heu d’omplir les dades que us identifiquen. En el cas de ser menors d’edat, heu de posar en el primer camp el correu del tutor legal o d’un dels progenitors. La resta de gent només ha d’omplir les altres dades. ‘Número ID’ fa referència al document d’identitat i ‘estat emissor’, a quin estat pertany aquell document (andorrà, espanyol, francès o un altre). En el cas que no feu el registre amb el document d’identitat sinó amb el passaport us demanaran dades addicionals.

7. Pagament de deu euros o una altra quantitat. Aquests diners només s’abonen una vegada i serveixen per a pagar la infrastructura informàtica necessària per a confeccionar el cens. Si voleu, també podeu pagar una quantitat superior.

8. Pantalla de validació. Amb aquesta pantalla el registre confirma que ja us heu validat dins el cens de la República. Més endavant, quan s’hagin de fer les eleccions a l’Assemblea de Representants o es comencin les discussions i votacions, us demanaran demanarà un pas més per a poder votar. Les instruccions per a fer aquest pas arribaran al correu a partir del mes de desembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes