Pedro Vicente Rodríguez, conegut com a Pere Vicent i president d’España 2000 a Xirivella, també serà jutjat per la intimidació ultra al domicili de la vice-presidenta Mónica Oltra. En un principi, la jutgessa tan sols va citar tres de les nou persones, entre elles el líder d’España 2000 José Luís Roberto, que es van presentar de nit amb màscares del film Scream i una bandera espanyola davant la casa d’Oltra. Posteriorment, però, l’advocacia de la Generalitat va notificar el jutjat que el diari Público havia identificat Pedro Vicente Rodríguez com un altre dels autors i ara ha estat inclòs en la investigació.

Segons el TSJ valencià, la jutgessa considera que aquests fets poden ser constitutius d’un delicte llei d’amenaces, castigats amb penes de multa segons l’article 171.7 del codi penal, que preveu d’un mes a tres de sanció per amenaces lleus.

Els concentrats van fer sonar l’himne espanyol i pasdobles mentre enregistraven l’interior del domicili i retransmetien l’acció per internet. La Fiscalia de València va investigar els fets després d’una denúncia interposada per l’advocacia de la Generalitat Valenciana en la qual s’adjuntava el vídeo difós i s’assenyalava el desconcert i la intimidació causada en l’entorn familiar d’Oltra per aquesta concentració.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]