Un jutge de la sala social de l’Audiència espanyola ha avalat que les empreses descomptin el sou als treballadors que entrin tard a la feina i desestima així una demanda de la CGT, a la qual s’hi van adherir diversos sindicats, contra la companyia Contact Center Attento Llamadas.

La representació sindical també reclamava la devolució de les diferències retributives que haguessin pogut ocasionar aquestes pràctiques. Segons assenyala la sentència, que es resti el salari al treballador que entra tard al seu lloc de treball no suposa una multa ja que ‘quan no existeix una efectiva prestació de serveis per part del treballador no es merita cap salari més enllà dels casos previstos legal o convencionalment’ i afegeix que no es pot reclamar la part del sou ‘per períodes de temps per ínfims que siguin’ en què l’empleat no fa la seva feina.

L’empresa demandada és una multinacional amb una mitjana de 10.000 treballadors i disposa de catorze centres arreu de l’estat espanyol i en el conveni signat en el conveni col·lectiu signat el 30 de maig del 2017 s’estableix una jornada ordinària anual de 1.764 hores, uns 39 hores a la setmana. Tot i el còmput, el jutge determina que la distribució irregular de la jornada és una ‘facultat empresarial’.

La demanda es remunta al 6 de maig d’aquest any quan la representació legal de la CGT va denunciar que es restaven els períodes proporcionals al retard a la nòmina i que l’empresa no permetia als treballadors compensar-los amb altres períodes de treball, a més d’imposar sancions disciplinàries. Aquest darrer extrem, segons l’empresa, només s’aplica en casos ‘reiterats i absències injustificades’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.