Com a mínim catorze persones s’han mort per un incendi en un submarí militar de Rússia que es trobava a les aigües territorials del país, segons ha informat avui el Ministeri de Defensa rus.

El submarí accidentat és el submergible nuclear AS-12, conegut també pel nom de ‘Losharik‘, capaç de baixar a profunditats de fins a 6.000 metres. L’armada russa ja ha obert una investigació que està dirigida pel seu comandant en cap, ha precisat l’agència de notícies oficial Sputnik.

L’incendi es va produir durant la recollida de dades batimètriques en un submergible científic dissenyat per investigar el fons oceànic. Com a conseqüència, catorze mariners van patir un enverinament ‘pels gasos de combustió’ que va posar fi a la seva vida, d’acord amb el comunicat difós per les autoritats.

El foc finalment ha estat extingit gràcies als esforços de la tripulació del submarí militar, que es troba a la base principal de la Flota Russa del Nord, Severomorsk.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.