Amb la primavera arriba la temporada del pèsol i Caldes d’Estrac celebra aquesta fita amb la popular Pesolada. Tretze restaurants d’aquest municipi del Maresme s’han afegit enguany a la cita gastronòmica per excel·lència i durant els mesos de març i abril ofereixen plats i menús que tenen com a ingredient principal el pèsol.

El pèsol de floreta, conreat a la zona, és la varietat que fan servir els cuiners dels restaurants, que han consolidat prestigi per l’artesania dels plats. El gust d’aquest pèsol, fi i dolç, el fa adient a un gran nombre d’elaboracions, que cada any serveixen de reclam per l’originalitat.

Amb preus que van dels 14 euros als 40, els menús dels restaurants participants en la Pesolada tenen plats per a tots els públics, que inclouen també més productes propis del Maresme, com ara la sèpia, els calamars, la maduixa, la carxofa, la gamba, bolets i vins de la DO d’Alella.

Entre les elaboracions més destacades, hi ha els pèsols amb sèpia de costa i carxofes del Maresme del restaurant Voramar, el gaspatxo de maduixa amb gelat de parmesà i sèsam negre del Vellard, la crema de pèsols amb encenalls de pernil ibèric i calçots arrebossats de la Bodegueta i els canelons de pèsols i foie amb beixamel de ceps gratinats de Sotavent.

Els altres restaurants que oferiran menús amb pèsols són Can Suñé, Marola, la Fonda Manau, el Taller, la Pizzeria Estrac, Solstici, la Tasqueta de Caldes, Ostres Quin Raconet i la cuina de l’Hotel Dynamic. També se’n podran degustar a força bars de la població.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a la nostra guia de cap de setmana.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]