Ingredients:
(per a 4 persones)
—4 llesques de pa torrat
—2 pomes Golden
—4 trossos de foie d’ànec de 2 centímetres de gruix
—1 culleradeta de sucre roig
—oli, mantega, sal, pebre negre
—unes puntes de porro per a decorar
—1 mica de reducció de Pedro Ximénez

Elaboració:
Tallem les pomes sense la pell a quadrets petits. Les posem a la paella amb oli i mantega (meitat i meitat) i les fem coure. Quan la poma sigui transparent, afegim la culleradeta de sucre roig per a caramel·litzar-la. La reservem.

Mentrestant, agafem el porro, el tallem a filets ben prims i el deixem una estona amb aigua freda. L’escorrem, l’assequem amb un paper de cuina i el fregim amb oli ben calent, perquè quedi cruixent.

Just abans de servir el plat: agafem una paella ben calenta i marquem el foie, primer per una banda i després per l’altra.

Per muntar el plat: agafem una torrada i la untem amb la poma caramel·litzada. A sobre hi posem el tall de foie i finalment el porro cruixent. Acabem el plat amb uns filets de reducció de Pedro Ximénez.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb