Tonyina en conserva

  • Un recurs nutritiu, sa i bo, també per a aquells dies que no tenim temps de cuinar

VilaWeb
Neus Cuscó
08.10.2016 - 11:23
Actualització: 08.10.2016 - 14:48

Ingredients:
(per un quilo de tonyina, que també pot ser bonítol)
1 quilo de tonyina neta de pell i espines
mig litre de vinagre blanc
250 ml d’aigua mineral
1 cabeça d’alls
1 ceba grossa
pebre negre en gra
pebre vermell dolç
2 fulles de llorer
sal
1/4 l oli d’oliva

Elaboració:
En una cassola hi posem l’aigua o el fumet (si el bonítol és amb cap i espines, es poden guardar per fer una mica de fumet), el vinagre, la sal, el llorer, els alls, la ceba sencera i els grans de pebre negre. Hi afegim la tonyina. I ho fem coure de 20 a 25 minuts. Ho deixem refredar.
Tindrem els pots nets. Per a un quilo de tonyina podem omplir entre quatre i cinc pots mitjans.
Farem a trossos la tonyina i omplirem els pots amb compte. Colarem el suc de la cocció i amb el líquid omplirem 2/3 parts de cada pot. A dins de cada pot hi posarem els trossos de tonyina amb uns granets de pebre negre, un trosset de llorer, un gra d’all cuit i una culleradeta de pebre vermell. Acabarem d’omplir els pots amb oli d’oliva cru.

Tancarem els pots i els posarem en una cassola amb aigua a bullir uns 25 minuts. Els deixarem refredar a dins de la cassola mateixa. L’endemà els traurem de l’aigua, els eixugarem i ja els podrem etiquetar. És important posar la data d’envasat.

Aquesta tonyina pot ser un primer plat molt bo, acompanyant uns tomàquets per amanir, amb ceba i unes olives. O amb patata bullida amb pell, tallada a rodanxes, pèsols i pastanagues bullides, ous durs i la tonyina, a l’estil d’una amanida russa, sense maonesa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any