El Centre Cultural de Terrassa acollirà, dijous 5 d’abril (19:30h), l’acte de lliurament dels II Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català. Seguint la tendència instaurada en la primera edició del certamen, els guardons reconeixeran les persones, entitats i mitjans de comunicació que treballen per preservar, difondre i promoure el teixit cultural. Convocant-los, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català –entitat editora de Tornaveu—desitja visualitzar la dedicació anònima que milers d’associacions i ciutadans realitzen de manera anònima.

“Associacionisme cultural i cultura associativa són dos reversos d’un mateix mirall”, explica Josep Viana.  El president de l’Ens apunta que “una societat esdevé més rica culturalment en la mesura que les persones tendeixen a agrupar-se en entitats i participar directament de la vida comunitària. Els Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català són uns guardons únics perquè no premien cap expressió cultural en concret, sinó el mateix fet associatiu”.

Presentació de les candidatures

Segons estableixen les bases, les associacions poden presentar candidatura al Premi BBVA  de l’Associacionisme Cultural Català a l’Entitat i als Premis de l’Associacionisme Cultural Català al Projecte fins al 28 de febrer adreçant un dossier al correu electrònic premis@ens.cat o a l’adreça postal Carrer València 558, 6è 1a de Barcelona. Els guanyadors seran recompensats amb 3.000€ i 1.000€ respectivament, en aquest darrer cas per cadascuna de les dues seccions de la categoria: el Premi Previsora General de l’Associacionisme Cultural al millor projecte que no superi els 6.000€ en despeses, i el Premi Arç Cooperativa de l’Associacionisme Cultural Català al millor projecte que sí assoleixi o superi aquesta xifra.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb