El ple del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol i ha suspès l’article 88 de la llei de mesures fiscals i financeres, que modifica el mínim personal de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i l’estableix en 5.500 euros anuals. A més, l’article també estableix que si la suma de les bases liquidables general i de l’estalvi del contribuent és igual o inferior a 12.450 euros, el mínim del contribuent és de 6.015 euros anuals.

Aquest canvi s’aplicava des de l’1 de gener del 2020. El tribunal acorda donar trasllat de la demanda i altres documents al congrés i senat espanyols, la Generalitat i el parlament perquè puguin personar-se i presentar al·legacions.

El govern espanyol va presentar recurs perquè considera que la Generalitat va vulnerar l’article 149.1.4 de la constitució espanyola i diversos preceptes de la llei orgànica de finançament de les comunitats autònomes.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.