El Tribunal Constitucional espanyol ha desestimat els recursos contra l’arxivament de la investigació per l’assassinat del càmera de televisió José Couso. El 8 d’abril de 2003, Couso va morir després que un tanc de l’exèrcit nord-americà disparés contra l’Hotel Palestina de Bagdad, on s’allotjava.

El departament de Defensa dels EUA van reconèixer l’autoria de l’atac, però van al·legar que el tanc, per ordre del sergent Thomas Gibson, va disparar per a respondre a foc enemic. El mísil va impactar al quinzè pis de l’hotel, on s’allotjava l’equip de l’agència Reuters. El periodista Taras Protsiuk va morir a l’acte. Couso, que enregistrava des del pis inferior, va quedar greument ferit i va morir a l’hospital.

El Constitucional, en una sentència, ha refusat els recursos interposats per la família del càmera i per l’Associació Lliure d’Advocats contra la decisió del Tribunal Suprem espanyol, que va confirmar l’arxivament de la causa acordat per l’Audiència espanyola.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.