Tast amb productes de la DO Empordà

El proper dia 6 d'octubre a les 19.30 a l'Espai VilaWeb tast amb la DO Empordà

VilaWeb
Redacció
04.10.2016 - 08:39
Actualització: 04.10.2016 - 10:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tastets.cat i VilaWeb organitzen a partir d’aquest mes d’octubre un cicle de tasts per descobrir més sobre la gastronomia del nostre país. En total, es tracta de fins a quatre tasts. El primer dedicat a un tast geogràfic serà el proper dia 6 d’octubre a les 19.30 a l’Espai VilaWeb i es centrarà amb la Denominació d’Origen Empordà, una de les DO que pugen amb força reivindicant els seus vins de forta personalitat. Tot això, es donarà a conèixer a través del tast dels vins del Celler La Vinyeta de Mollet de Peralada amb els seus blancs i negres joves i amb criança, els maridarem amb productes gastronòmics de Casa Carriot, anxoves de Fill de J. Callol i Serrats i les conserves de peix i marisc fumat de La Perla Gourmet i acabarem amb la garnatxa dolça de La Vinyeta amb carquinyolis de Mas Palou. Per a participar-hi les places són limitades i cal inscriure’s prèviament enviant un correu botiga@vilaweb.cat. El preu és de 18 euros per a membres de +VilaWeb i 23 per la resta de participants.

El 20 d’octubre serà el torn dels formatges, en aquest tast es farà una introducció a les diferents formes d’elaboració i classificació dels formatges segons els tipus de llet, de pasta, de maduració i curació i es parlarà de les seves propietats nutritives i organolèptiques. A més es donaran els trucs per elaborar una bona taula de formatges i s’explicarà en quin ordre s’han de menjar.

Es farà un tast de cava el 17 de novembre, on es parlarà del seu origen, de les grans cases als petits productors, del mètode d’elaboració, de les varietats acceptades, de les zones on es produeix i dels tipus de cava. A través del tast dels caves del Celler Pagès Entrena, Celler Mas Candí i Celler Mas Comtal, es donaran coneixements tastant Brut Nature, Rosats i Gran Reserva acompanyant-los amb Catànies de Vilafranca.

L’últim tast serà dedicat a productes nadalencs. En aquest taller es presentaran diverses propostes: com fer àpats sorprenents sense embrutar la cuina o com maridar els plats més tradicionals des de l’escudella als torrons incloent-hi la nit de cap d’any on es poden fer plats fàcils amb excel·lents resultats. En els tasts també es donaran idees per fer regals gastronòmics amb productes artesanals catalans que es podran degustar durant la jornada.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes