El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

Tastets.cat i VilaWeb organitzen a partir d’aquest mes d’octubre un cicle de tasts per descobrir més sobre la gastronomia del nostre país. En total, es tracta de fins a quatre tasts. El primer dedicat a un tast geogràfic serà el proper dia 6 d’octubre a les 19.30 a l’Espai VilaWeb i es centrarà amb la Denominació d’Origen Empordà, una de les DO que pugen amb força reivindicant els seus vins de forta personalitat. Tot això, es donarà a conèixer a través del tast dels vins del Celler La Vinyeta de Mollet de Peralada amb els seus blancs i negres joves i amb criança, els maridarem amb productes gastronòmics de Casa Carriot, anxoves de Fill de J. Callol i Serrats i les conserves de peix i marisc fumat de La Perla Gourmet i acabarem amb la garnatxa dolça de La Vinyeta amb carquinyolis de Mas Palou. Per a participar-hi les places són limitades i cal inscriure’s prèviament enviant un correu botiga@vilaweb.cat. El preu és de 18 euros per a membres de +VilaWeb i 23 per la resta de participants.

El 20 d’octubre serà el torn dels formatges, en aquest tast es farà una introducció a les diferents formes d’elaboració i classificació dels formatges segons els tipus de llet, de pasta, de maduració i curació i es parlarà de les seves propietats nutritives i organolèptiques. A més es donaran els trucs per elaborar una bona taula de formatges i s’explicarà en quin ordre s’han de menjar.

Es farà un tast de cava el 17 de novembre, on es parlarà del seu origen, de les grans cases als petits productors, del mètode d’elaboració, de les varietats acceptades, de les zones on es produeix i dels tipus de cava. A través del tast dels caves del Celler Pagès Entrena, Celler Mas Candí i Celler Mas Comtal, es donaran coneixements tastant Brut Nature, Rosats i Gran Reserva acompanyant-los amb Catànies de Vilafranca.

L’últim tast serà dedicat a productes nadalencs. En aquest taller es presentaran diverses propostes: com fer àpats sorprenents sense embrutar la cuina o com maridar els plats més tradicionals des de l’escudella als torrons incloent-hi la nit de cap d’any on es poden fer plats fàcils amb excel·lents resultats. En els tasts també es donaran idees per fer regals gastronòmics amb productes artesanals catalans que es podran degustar durant la jornada.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.