El govern britànic demanarà a la reina d’Anglaterra, Elisabet II, que suspengui el parlament de Westminster poc després de reprendre l’activitat, el mes entrant, segons que informa la BBC. La suspensió de la cambra seria, entre el 10 de setembre i el 14 d’octubre, quan Boris Johnson ha de fer el discurs inaugural del seu govern. Amb aquesta decisió, els diputats no podrien impedir que el primer ministre, Boris Johnson, dugués a terme el divorci amb la UE sense acord.

Johnson ha dit unes quantes vegades que el seu govern vol abandonar la UE, amb acord o sense, el 31 d’octubre. Això ha alertat nombrosos diputats, que ahir van anunciar que estaven disposats a activar els mecanismes parlamentaris per impedir una separació unilateral. Tanmateix, si se suspèn Westminster el 10 de setembre, el marge per a impedir el Brexit sense acord serà gairebé nul.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb