El govern britànic demanarà a la reina d’Anglaterra, Elisabet II, que suspengui el parlament de Westminster poc després de reprendre l’activitat, el mes entrant, segons que informa la BBC. La suspensió de la cambra seria, entre el 10 de setembre i el 14 d’octubre, quan Boris Johnson ha de fer el discurs inaugural del seu govern. Amb aquesta decisió, els diputats no podrien impedir que el primer ministre, Boris Johnson, dugués a terme el divorci amb la UE sense acord.

Johnson ha dit unes quantes vegades que el seu govern vol abandonar la UE, amb acord o sense, el 31 d’octubre. Això ha alertat nombrosos diputats, que ahir van anunciar que estaven disposats a activar els mecanismes parlamentaris per impedir una separació unilateral. Tanmateix, si se suspèn Westminster el 10 de setembre, el marge per a impedir el Brexit sense acord serà gairebé nul.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb