La fiscalia espanyola s’oposa a què el Suprem pregunti al Tribunal de la Unió Europea, amb seu a Luxemburg, sobre els requisits per accedir a la condició d’eurodiputat i fins on arriba la immunitat, com va demanar Oriol Junqueras. El Suprem va prohibir a Junqueres de sortir de la presó per acatar la constitució espanyola com a eurodiputat electe, tràmit imposat per la Junta electoral espanyola.

A l’escrit també s’oposa que es plantegi una qüestió prejudicial a Luxemburg i dóna suport a la decisió del Suprem, que amb la seva decisió va limitar ‘temporalment’ el dret de participació política de Junqueras ‘per preservar fins constitucionalment legítims’. Això, però, ‘no suposa el menyscabament de l’adquisició de titularitat del dret’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.