apple

La companyia de distribució de música en ‘streaming’ Spotify ha presentat una denúncia contra Apple davant la Comissió Europea per competència deslleial.

El conseller delegat i fundador de Spotify, Daniel Ek, ha explicat que la denúncia davant Brussel·les es deu a les regles que aplica Apple a la seva botiga d’aplicacions. Segons el parer de l’executiu, aquestes regles ‘limiten les opcions i reprimeixen la innovació a costa de l’experiència de l’usuari’.

En concret, Spotify acusa Apple d’actuar com a ‘jugador i àrbitre’ per posar en desavantatge la resta de desenvolupadors, perquè la companyia de Cupertino no només és propietària de l’App Store, la botiga d’aplicacions dels dispositius d’Apple, sinó que també opera Apple Music, que és un ‘competidor directe’ de Spotify.

Ek ha explicat que Apple obliga Spotify i altres serveis digitals a pagar una comissió del 30% per cada compra realitzada mitjançant el seu sistema de pagaments, cosa que ‘inflaria artificialment’ el preu de les subscripcions de Spotify per sobre del d’Apple Music.

En canvi, si Spotify decideix no fer servir el sistema de pagaments d’Apple, la propietària de l’iPhone ‘aplica una sèrie de restriccions tècniques i que limiten l’experiència’ de l’usuari. L’empresa radicada a Estocolm ha assegurat que, en certs casos, no poden enviar correus electrònics als usuaris de la seva aplicació en dispositius d’Apple.

‘No volem cap tracte especial. Simplement volem que se’ns tracti com la resta d’apps a l’App Store, com Uber o Deliveroo, que no estan subjectes a la comissió d’Apple i no tenen les mateixes restriccions’, ha subratllat el primer executiu de Spotify.

A causa d’això, la marca ha sol·licitat als serveis de Competència de l’Executiu comunitari que totes les aplicacions, incloses les desenvolupades per Apple, se sotmetin a les ‘mateixes regles’, així com que els consumidors tinguin ‘llibertat real’ pel que fa els sistemes de pagaments.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb