El fotògraf i periodista Carlos Pérez de Rozas (Barcelona, 1948) s’ha mort avui a la matinada a 71 anys, segons que ha confirmat el seu germà, el també periodista Emilio Pérez de Rozas.

Provinent d’una família de fotoperiodistes d’origen madrileny, el 1970 va començar a treballar a la revista Destino i, posteriorment, al Diari de Barcelona. Va formar part de l’equip fundador de El Periódico, del qual va ocupar diversos càrrecs, i va participar en el començament de l’edició catalana d’El País i el re-disseny de Mundo Deportivo. El 1986 va formar part de l’equip directiu de La Vanguardia, on va ser director adjunt fins al 2008. També va col·laborar en diversos mitjans audiovisuals com ara TV3, Catalunya Ràdio, BTV i 8TV.

Pérez de Rozas també va exercir de professor a les facultats de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull i la Universitat Internacional de Catalunya.

Fa quatre anys l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona va dedicar una exposició retrospectiva a tot el fons fotogràfic familiar.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.