Ingredients:
800 g de seitons
2 grans d’all
1 ou
farina
sal, oli d’oliva
1 cullerada de vinagre de Xerès
Verdura variada per a acompanyar

Elaboració:
Traiem els caps i les espines dels seitons, els rentem bé i els deixem cinc minuts en aigua freda perquè perdin la sang.

Els salem i per sobre hi tirem un raig de vinagre.

En una paella, amb oli abundant, posem els grans d’all tallats a làmines. Els traiem abans no es cremin.

Preparem un plat amb farina blanca i un altre amb un ou batut.

Enfarinem els seitons, oberts com un llibre, i després els passem per l’ou. Els fregim amb oli ben calent. És un moment. I els escorrem amb paper de cuina.

Mentrestant, fem unes verduretes al vapor pera  acompanyar el plat. Hi tirem per sobre els alls fregits. I ja podem portar el plat a taula.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.