MADRID, 31 (EUROPA PRESS)

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha presentat formalment la candidatura de Barcelona per ser la nova seu de l’Agència Europea de Medicaments.

El departament, dirigit per Dolors Montserrat, ha presentat el dossier tècnic de la candidatura en el Consell Europeu, elaborat per l’equip tècnic de la candidatura format per representants de diferents àrees del Ministeri de Sanitat del ministeri d’Afers exteriors, de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

El document se centra a explicar els sis criteris que són requisits indispensables per poder acollir l’EMA, així com un setè apartat en el qual s’explica el potencial d’Espanya en innovació i investigació. Concretament, el primer apartat del text se centra a parlar de l’edifici que ofereix la candidatura, la Torre Glòries, un edifici amb més de 30.000 metres quadrats que s’adapta ‘a la perfecció’ als requisits que l’EMA va sol·licitar. ‘L’edifici està llest per lliurar claus en mà als seus nous inquilins’, ha recordat el Ministeri.

El segon apartat se centra a parlar de l’accessibilitat de la ciutat de Barcelona i de la Torre Glòries. I és que Barcelona disposa d’un aeroport que acull més de quaranta-quatre milions de persones a l’any, amb més de cent companyies àrees operant a més de 205 destinacions diferents. A més, està connectat amb vols diaris a vint-i-una de les capitals europees, a Àsia i a Amèrica.

També es valora la connexió ferroviària de l’estat espanyol, amb els trens d’alta velocitat i especialment la connexió Barcelona-Madrid en dues hores i mitja. De la mateixa manera, en el document es destaca la bona connexió, en 35 minuts, entre l’aeroport i la Torre Glòries.

En el tercer i quart apartat s’analitzen tots els serveis que el personal de l’EMA tindrà a Barcelona a la disposició de les seves famílies: l’oferta d’habitatges; 41 col·legis en llengua estrangera, dels quals 18 són internacionals i altres 21 són en llengua estrangera però segueixen currículum local; així com 312 guarderies i 9 universitats. En aquest apartat també es detalla el “gran” Sistema Nacional de Salut que té Espanya.

FORTALESA DE L’AGÈNCIA ESPANYOLA

A més, al cinquè apartat, és un dels més importants, ja que s’explica el pla de continuïtat que ofereix l’estat espanyol perquè l’EMA pugui seguir treballant i garantir així la seguretat dels pacients europeus i es destaca la fortalesa de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

En relació a això, es crearia un grup de coordinació entre l’AEMPS i l’EMA perquè es pugui assumir part del treball a Espanya mentre es realitza el trasllat. Per a això, es reforçaria el personal de l’agència espanyola, invertint gairebé tres milions d’euros. A més, s’ofereix crear a Londres (Regne Unit) una oficina de ‘landing’ per preparar el trasllat dels gairebé 1000 treballadors de l’agència i les seves famílies.

Finalment, el dossier posa en valor el lideratge de l’estat espanyol en el sector de la innovació i la investigació, en el qual treballen més de 200.000 persones. Per exemple, destaca que va ser el primer estat a desenvolupar una legislació nacional d’assajos clínics i, a més, és líder en assajos clínics de medicaments de teràpies avançades. En aquest apartat també es posa l’accent en la solidesa de la indústria farmacèutica, que és el sector líder en productivitat del país.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.