La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha activat el nivell alt o carabassa per a temperatures que podrien superar els 39 graus en més de 130 municipis de les comarques de la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, l’Horta Sud, la Costera, la Vall d’Albaida, el Comtat, la Safor i la Marina Alta, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM).

Concretament, l’alerta s’activa a les zones climatològiques 15, 16, 17, 18 i 20. Demà divendres, la previsió és que es mantinguin les temperatures en aquestes zones.

Amb l’augment de la temperatura, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions per a prevenir els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment persones grans, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a les altes temperatures i xiquets.

Sanitat posa a la disposició dels ciutadans, a la web, tota la informació i consells d’actuació en cas d’una possible onada de calor, i recorda el telèfon d’emergències (112) si se sospita que hi ha risc per a la salut.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]