La lluita per a encapçalar el PP després de l’era Rajoy està en marxa. Avui les antigues mà dreta i esquerra de l’ex-president, Soraya Sánez de Santamaría i María Dolores de Cospedal, han anunciat que volen presidir el partit. La primera en fer-ho ha estat l’ex-vice-presidenta del govern espanyol, que ho ha fet públic amb un piulet. A més, ha convocat una conferència de premsa a les 13.00 hores.

Cospedal, en canvi, ha fet una posada d’escena més solemne. En una conferència de premsa a Toledo, capital de la comunitat autònoma que va presidir, ha assegurat que ha decidit fer el pas endavant ‘pel bé del meu partit i el meu país’. L’ex-ministra de Defensa ha defensat la seva carrera política i ha assegurat que coneix bé l’estat i està preparada per a fer un nou assalt a la Moncloa.

La relació entre Sáenz de Santamaría i Cospedal s’ha anat deteriorant amb el pas del temps i ara, per primera vegada, s’enfrontaran de manera directa a les urnes. El cisma entre les dues, que sempre han donat suport a Mariano Rajoy, es va visibilitzar en la darrera celebració institucional del dos de Maig a Madrid. Ambdues polítiques, en comptes de seure juntes, van deixar un seient buit entremig.

La resta de candidats
Justament ahir es va saber la renúncia, de sorpresa, del qui semblava més ben situat per a succeir a Rajoy, el president gallec, Alberto Núñez Feijóo. Els qui sí que s’hi presenten són Pablo Casado, vice-secretari de Comunicació i diputat per Àvila; José Manuel García-Margallo, ex-ministre d’Afers Estrangers i diputat per Alacant; José Ramón García Hernández, també diputat; i José Luis Bayo, ex-president de Noves Generacions del PP al País Valencià.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb