El Servei Geològic dels Estats Units (USGS) ha elevat a 7,8 la magnitud en l’escala de Richter del terratrèmol registrat aquest dimarts a la costa est de la península russa de Kamtxatka, situada a l’extrem oriental del país.

L’organisme ha indicat en la seva pàgina web que l’epicentre del terratrèmol s’ha situat uns 199 quilòmetres al sud-est de la localitat de Nikolskoye, mentre que l’hipocentre s’ha situat a uns 11,7 quilòmetres de profunditat.

El Centre de Prevenció de Tsunamis del Pacífic (PTWC) ha afirmat que ‘segons els paràmetres preliminars, és possible que hi hagi un tsunami les onades del qual afectin les costes situades en un radi de 300 quilòmetres’.

De moment no hi ha informacions sobre víctimes o danys materials. La zona s’ha vist sacsejada per almenys sis rèpliques, totes elles de magnitud entre 4,4 i 5,3, segons l’USGS.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]