Receptes: Deu postres per a fer amb fruita

Gelats, pastissos i molta fruita · Vegeu aquestes deu receptes de postres fàcils de fer per a refrescar-se durant els dies d'estiu

VilaWeb
Redacció
20.08.2022 - 21:40
Actualització: 21.08.2022 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’un bon àpat sempre vénen de gust unes bones postres per a endolcir el paladar. Us oferim deu receptes de Dolors Borau i Neus Cuscó per fer postres ben gustoses i fàcils:pastissos,gelats, mousses. I tots, amb fruita. Vegeu ací totes les receptes, amb els ingredients i la preparació pas a pas.

1. Mousse de préssec

La mousse de préssec és ideal per a refrescar-se. És ràpida i fàcil de fer, a més, s’hi poden afegir tants ingredients extra com es vulgui. La clau és tallar els préssecs ben petits perquè passin millor pel túrmix.

mousse de pressec

Ingredients per a quatre persones:

  • 1/2 quilo de préssecs de vinya
  • 1 iogurt grec
  • 100 g de sucre
  • 150 g de nata
  • 1 llimona sencera (n’aprofitarem la ratlladura i el suc)
  • Encenalls de xocolata (opcional)

2. Gelat de mango

No hi ha res millor que un bon gelat a l’estiu. Aquestes són unes postres fàcils, lleugeres i ràpides de fer i de menjar. Així mateix, es pot utilitzar la mateixa preparació per a fer un gelat de préssecs o maduixes deliciós.

Ingredients:

  • 2 mangos tallats a trossets i congelats
  • 2 iogurts grecs naturals
  • 100 g de sucre
  • Ratlladura de mitja llimona
  • Un raig de suc de llimona

3. Maduixots flamejats amb vodka

Aquesta recepta és divertida i diferent. Es podria dir que és una recepta que han de fer els adults, perquè jugar amb foc té el seu risc, i que han de consumir els adults, tot i que el producte final no tindrà alcohol, perquè el flamejat l’haurà consumit. És un d’aquells plats que serveixen per a acabar un dinar o sopar de festa, un plat que es pot fer quan tens convidats. Això sí, la gràcia és servir-lo acabat de fer, i es pot servir amb una bola de gelat per a crear un contrast de temperatura molt agradable.

Ingredients per a una ració:

  • 100 g de maduixots
  • 5 g de mantega
  • 5 g de sucre
  • 1 raig de vodka
  • Una bola de gelat de nata o de vainilla (opcional)

4. Peres Bella Helena

Aquestes són unes de les postres més fàcils de fer de la llista. Diuen que les peres Bella Helena les va crear el famós pastisser Auguste Escoffier, inspirat en l’òpera La Belle Hélène de Jacques Offenbach, o en alguna de les artistes que la representaven. Han caigut força en l’oblit, però són uns llevants de taula saludables i deliciosos.

Ingredients per a dos comensals:

  • 1 pera conference o llimonera per cap
  • 1 litre d’aigua (si les peres són grosses, se n’hi ha d’afegir fins a cobrir-les)
  • el 10% de sucre de la quantitat d’aigua: 100 g (i si s’hi ha afegit aigua, se n’hi afegeix una altra cullerada)
  • Una branca de canyella
  • El suc de mitja llimona

Per a la xocolata fosa:

  • 50 g de xocolata negra
  • 50 g de nata líquida (pot ser del 18%)

5. Pastís de peres

Aquest és un pastís molt bo per a l’estiu. Es tracta d’un pa de pessic guarnit de peres molt lleuger i que no porta gaire sucre. Com que no cal afegir oli ni mantega al pastís, té menys greixos i calories que d’altres.

Ingredients:

  • 4 peres conference o llimoneres
  • 200 g de farina de blat
  • 3 ous
  • 100 g de sucre
  • 1 sobre d’impulsor Royal
  • 1 cullerada sopera d’oli de gira-sol
  • 2 cullerades soperes de llet
  • 1 got de vi de l’almívar de les peres Bella Helena

Les peres per a guarnir el pastís:

  • 2 peres conference o llimoneres
  • 1 litre d’aigua (i si les peres són grosses, se n’hi ha d’afegir fins a cobrir-les)
  • El 10% de sucre de la quantitat d’aigua: 100 g (i si s’hi ha afegit aigua, se n’hi afegeix una cullerada més)
  • 1 branca de canyella
  • El suc de mitja llimona

6. Pastís de figues i raïm

Aquest és un pastís ben refrescant per a aquells dies xafogosos d’estiu. La barreja de la crema pastissera amb la fruita fresca donarà un punt fred i gustós al cos, perfecte per a després de dinar o per berenar.

Ingredients per a quatre persones:

  • 1 paquet de pasta de full rectangular
  • mig litre de crema pastissera
  • 6 figues de coll de dama
  • 12 grans de raïm negre
  • 12 grans de raïm blanc
  • 2 cullerades de gelatina de poma

Per a la crema pastissera:

  • mig litre de llet sencera
  • 2 rovells d’ou
  • 2 cullerades plenes de maizena
  • 2 cullerades plenes de sucre
  • 1 branca de vainilla (s’obre de dalt a baix i es treu la polpa)

7. Pastís de pasta fullada i fruita

L’estiu és època de reunir-se amb amics i familiars. Aquest pastís cruixent de pasta fullada i fruita és el candidat per a sorprendre’ls. Tot i que és més elaborat de fer que les altres postres de la llista, el resultat no decep.

Pastís per a 8 persones

  • Pasta fullada
  • Crema anglesa
  • Fruita: maduixots, 1 mandarina, 1 kiwi
  • 1 full de gelatina transparent (és opcional)

Preparació de la pasta fullada

  • 300 g de farina
  • 250 g de mantega o margarina
  • 150 mL d’aigua
  • 1 cullerada rasa (mida de cafè) de sal
  • 1 cullerada rasa (mida de cafè) de sucre

Preparació de la crema anglesa

  • 400 mL de llet sencera
  • 4 rovells d’ou
  • 100 g de sucre
  • 1 llimona

8. Gelat de plàtan i móres

Es pot fer un gelat que no engreixi? Sembla que sí. Aquest gelat no porta sucre i té un valor calòric molt baix. Per tant, és un bon recurs per a obtenir unes postres o un berenar fresc en època de calor si no es vol augmentar pes.

Ingredients per a dos comensals:

  • 2 plàtans, 1 per a cadascú
  • 12 móres, 6 per persona
  • 1/2 iogurt
  • Sucre (opcional)
  • També s’hi poden posar maduixots, gerds, groselles…

9. Trifàsic de fruita

Bo, bonic, fàcil i saludable. És molt habitual fer batuts barrejant tota la fruita amb llet, però en aquesta recepta s’hi troben per separat, d’aquesta manera es pot identificar cada sabor i cada textura. Com que és un batut amb tota la polpa, l’efecte serà el mateix que si us mengéssiu la fruita sencera.

Ingredients per a quatre racions

  • 250 g de maduixots (entre 7 i 10, depenent de la mida)
  • 250 g de mango (una peça sencera)
  • 200 g de kiwi (dues peces)
  • 8 galetes integrals

10. Pastís de formatge i maduixots

La llista finalitza amb un pastís de formatge ben farcit de maduixots. Són unes postres amb baix nivell de sucre i farina, cosa que ajuda a fer-les més lleugeres aquests dies xafogosos d’estiu. De maduixots per a acompanyar, es poden posar tants com sigui, perquè amb molt poques quilocalories s’obté una gran quantitat de vitamines amb efectes antioxidants, minerals i fibra. A més de poder-lo degustar al final del dinar o del sopar, pot ser un bon esmorzar o un berenar ric en proteïnes i calci.

Ingredients per a un pastís per a 6-8 persones

  • 125 g de formatge tipus Philadelphia light
  • 125 g de formatge Mascarpone
  • 1 iogurt natural
  • 3 formatgets
  • 3 ous sencers
  • 80 g de sucre
  • 40 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • 8 maduixots
  • 3 maduixots més per persona
  • Una mica de mantega per a untar el motlle

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes