La cuina de la Neus: pastís de figues i raïm

  • Unes postres per a impressionar els amics

VilaWeb
23.09.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a quatre persones)
1 paquet de pasta de full rectangular
mig litre de crema pastissera
6 figues de coll de dama
12 grans de raïm negre
12 grans de raïm blanc
2 cullerades de gelatina de poma

Per a la crema pastissera:
mig litre de llet sencera
2 rovells d’ou
2 cullerades plenes de maizena
2 cullerades plenes de sucre
1 branca de vainilla (s’obre de dalt a baix i es treu la polpa)

Elaboració:
Tallem la pasta de full per la meitat per la part allargada. La posem al forn sense punxar, uns 15 minuts. Quan la veiem enrossida, la traiem i la deixem reposar perquè es refredi.
Mentrestant fem la crema pastissera: posem al foc mig litre de llet amb la branca de vainilla per infusionar. En un bol barregem els rovells d’ou, el sucre i la maizena. Hi tirem una mica de llet freda, hi afegim la polpa de la vainilla i ho remenem bé. Afegim el contingut del bol a la llet que tenim al foc. Remenem sense aturar. Al primer bull retirem la crema del foc i continuem remenant perquè no s’enganxi. La deixem refredar.
Posem la crema sobre la pasta de full amb una mànega pastissera.
Tallem la fruita (traiem les llavors del raïm) i la posem per sobre la crema.
Finalment, agafem la gelatina de poma, la barregem amb una mica d’aigua per desfer-la (un minut al microones) i amb un pinzell posem la gelatina damunt la fruita.

VilaWeb fa trenta anys. Ens feu un regal?

Cada dia oferim el diari amb accés obert, perquè volem una societat ben informada i lliure.

Ajudeu-nos a celebrar-ho fent una donació única i sense cap més compromís.

(Pagament amb targeta o Bizum)

Recomanem

Fer-me'n subscriptor