Ingredients:
(per a quatre persones)

400 g de salmó fumat
4 alvocats
1 ceba tendra
1 grapat de cogombrets en vinagre
suc d’una llimona
pebre negre
1 culleradeta de cafè de mostassa
2 cullerades d’oli d’oliva
sal
formatge parmesà
germinats per a decorar
mantega i torradetes per a acompanyar

Elaboració:
En un bol hi posem els cogombrets a trossets petits, el suc de mitja llimona, la ceba tendra picada, el pebre negre, la sal, la culleradeta de mostassa i dues cullerades d’oli d’oliva. Ho barregem tot. Després hi afegim el salmó fumat a talls petits. Ho tornem a remenar i ho deixem reposar cinc minuts.

Muntem els plats: en un motlle col·loquem el salmó amanit abans. El premem. A sobre hi posem l’alvocat també a trossets petits. Hi tirem una mica de pebre. Podem fer un guarniment amb formatge parmesà: posem una mica de parmesà entre dos papers d’anar al forn i l’enfornem dos minuts o tres. Amb aquesta peça decorem el plat, juntament amb els germinats. L’acompanyem amb unes torradetes amb una mica de mantega.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.