Recepta: Pop amb patates i allioli

  • Un plat típic dels pescadors de Badalona

VilaWeb
Neus Cuscó
09.06.2018 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
—1 pop d’1’5 kg
—2 kg de patates noves
—1 fulla de llorer
—aigua

Per a l’allioli:
—1 rovell d’ou
—2 grans d’all
—oli d’oliva i sal

Elaboració:
Tindrem el pop al congelador 48 hores com a mínim i el traurem la vigília de fer el plat.
Posem el pop ben net i sencer en una cassola amb aigua freda i sense sal, amb una fulleta de llorer, i el fem bullir. Si és tendre, s’haurà de bullir al voltant d’una hora i un quart. Però fa de mal dir. Punxem el pop per saber si és cuit.

Un quart d’hora abans que sigui cuit, aboquem les patates pelades i a trossos a la cassola.

Una vegada cuit, traiem l’aigua de la cassola (en reservem una mica a banda) i mantenim el pop amb patates a dins. Tallem el pop amb unes tisores a trossos.

Fem l’allioli. El deixatem amb l’aigua que hem guardat del bullit i el tirem per sobre el pop i les patates. Sacsegem l’olla perquè quedi ben repartit i ja podrem portar la cassola a taula i servir.

La cuina de la Neus: pop amb patates i allioli.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any