Per als panellets:

Ingredients:
(per a uns setanta panellets)
400g ametlla mòlta
400g sucre de llustre
150g patates
Ratlladura de llimona
Una cullerada de sucre de vainilla

Guarnició:
100g pinyons
100g ametlles crues picades
100g coco ratllat
una cullerada de Nescafé
2 ous
Maizena

Elaboració:
Bullim les patates amb pell. Les aixafem. Barregem la patata amb l’ametlla mòlta i el sucre. Ho treballem. Ratllem la pell de la llimona i el sucre de vainilla. Continuem treballant la pasta fins que sigui uniforme. La deixem reposar vint-i-quatre hores a la nevera. Ja tenim el massapà fet.

Dividim el massapà en quatre parts iguals i procedim a fer els panellets de diferents gustos:

Pinyons: fem boles de massapà, les passem per Maizena i per clara d’ou batuda. Enganxem els pinyons a les boles i les pintem amb rovell d’ou.

Ametlla: formem petits cilindres de massapà i hi passem Maizena i clara d’ou batuda. Els cobrim amb ametlles picades i les pintem amb el rovell d’ou.

Coco: barregem el massapà amb la meitat del coco. Formem petites piràmides, que arrebossarem amb coco ratllat.

Cafè: barregem el massapà amb una cullerada de Nescafé i en fem boles.

Untem una plata de forn amb una mica de mantega i farina i coem els panellets al forn, preescalfat a 200 graus, de 12 a 15 minuts.

També us oferim la recepta d’uns panellets que no tenen com a base el massapà, sinó el coco:

Panellets de coco banyats amb xocolata

Ingredients:
100g de coco ratllat
100g de sucre
1 llimona
150g d’aigua mineral
200g de xocolata de cobertura
1 boleta de mantega

Elaboració:
Posem l’aigua al foc amb el sucre i una mica de ratlladura de llimona. Remenem a foc baix fins que el sucre es dissolgui. Quan l’aigua comenci a bullir, la retirem del foc i hi afegim el coco. No deixem de remenar. Ho deixem refredar una mica. I fem boletes de la mida d’un bombó. Desem les boletes a la nevera unes hores.

Mentrestant, posem la xocolata i la mantega en un bol. La desfem al microones anant en compte, un minut, remenat i si convé tornant a desfer-la. Quan la xocolata ja és desfeta, banyarem les boletes de coco i les deixarem refredar a la nevera. Abans que es refredin del tot, podem guarnir les boles amb encenalls de xocolata o anissos petits de colors.

Galetes.

Galetes per a la Castanyada

Ingredients:
150g de mantega pomada
225g de farina de força
1 ou
100g de sucre de glaça
sal, vainilla (líquida o sucre avainillat)

Elaboració:
En un bol, posem la mantega tova i el sucre de glaça i ho treballem. Després batem un ou i l’afegim. Un polsim de sal, una mica de vainilla i ho tornem a treballar. Afegim la farina. Pastem una mica fins que la pasta quedi enganxada. Posem la pasta a sobre d’un paper vegetal. L’emboliquem i la posem a la nevera, una o dues hores. Traiem la pasta de la nevera i la cobrim amb un altre paper vegetal. Hi passem per sobre el corró fins que la pasta quedi del gruix d’una galeta. Tallem la pasta amb els motlles que vulguem. I enfornem a 200° de 18 a 20 minuts.

Un cop les galetes siguin fredes, les decorem amb una barreja de sucre de glaça i unes gotes d’aigua. Ho barregem i quan queda com una pasta de merenga, suquem cada galeta per una cara. Ho deixem assecar, d’un dia per l’altre, i acabem de decorar les galetes fent els detalls amb tubs de sucre de diferents colors.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb