Recepta: Ossos de Sant

Una de les postres típiques de Tots Sants que ens explica Chelo Peiró Sanchis, des del grup de facebook Cuina Valenciana

VilaWeb
Montserrat Serra
31.10.2015 - 01:12
Actualització: 30.10.2015 - 19:17

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Ingredients:

Pel massapà:

175 grams d’ametlla mòlta
75 grams de sucre
4 cullerades d’aigua
Una clara d’ou.

Pel dolç de rovell pastissera:

3 rovells d’ou
75 de sucre
4 cullerades d’aigua

Elaboració:

Posar a escalfar l’aigua amb el sucre. Deixar bullir dos a tres minuts remenant la barreja. Treure la cassola del foc i abocar l’ametlla mòlta, barrejant amb paciència i afegint, quan estiga tèbia la barreja, la clara de l’ou. Pastem fins que ens quede una massa fina que no s’apegue als dits. Ha de quedar més ferma que la massa de panellets per poder estendre sense que s’enganxe al marbre. Reservem a la nevera durant tres hores.

Ossos de Sant.
Ossos de Sant.

Manera de fer el dolç de rovell:

Posem a escalfar l’aigua amb el sucre. Deixar bullir dos a tres minuts remenant la barreja, fins que es faci més densa. A part, batem els rovells en un recipient que puga anar després al bany maria i li anem afegint l’almívar a poc a poc. Al bany maria i a foc lent, anem remenant amb les varetes lentament fins que quede una crema de rovell sòlida. No ha d’arribar a bullir. Tarda més de quinze minuts en fer-se.

Com formar els ossos:

Sobre el marbre cobert amb “pluja” de sucre glaç, col·loquem la massa de massapà i formem una llarga banda de cinc centímetres d’ample, omplim el centre amb una tira de dolç de rovell i tanquem donant forma de cilindre, que després tallarem a trossos de 4 centímetres. Ho deixem reposar dos o tres dies a la nevera o al rebost perquè els pastissets s’assequen bé. No necessiten forn.

Més notícies

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €