El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

Ingredients:

Pel massapà:

175 grams d’ametlla mòlta
75 grams de sucre
4 cullerades d’aigua
Una clara d’ou.

Pel dolç de rovell pastissera:

3 rovells d’ou
75 de sucre
4 cullerades d’aigua

Elaboració:

Posar a escalfar l’aigua amb el sucre. Deixar bullir dos a tres minuts remenant la barreja. Treure la cassola del foc i abocar l’ametlla mòlta, barrejant amb paciència i afegint, quan estiga tèbia la barreja, la clara de l’ou. Pastem fins que ens quede una massa fina que no s’apegue als dits. Ha de quedar més ferma que la massa de panellets per poder estendre sense que s’enganxe al marbre. Reservem a la nevera durant tres hores.

Ossos de Sant.
Ossos de Sant.

Manera de fer el dolç de rovell:

Posem a escalfar l’aigua amb el sucre. Deixar bullir dos a tres minuts remenant la barreja, fins que es faci més densa. A part, batem els rovells en un recipient que puga anar després al bany maria i li anem afegint l’almívar a poc a poc. Al bany maria i a foc lent, anem remenant amb les varetes lentament fins que quede una crema de rovell sòlida. No ha d’arribar a bullir. Tarda més de quinze minuts en fer-se.

Com formar els ossos:

Sobre el marbre cobert amb “pluja” de sucre glaç, col·loquem la massa de massapà i formem una llarga banda de cinc centímetres d’ample, omplim el centre amb una tira de dolç de rovell i tanquem donant forma de cilindre, que després tallarem a trossos de 4 centímetres. Ho deixem reposar dos o tres dies a la nevera o al rebost perquè els pastissets s’assequen bé. No necessiten forn.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.