Ingredients:
4 ous
125 g de llet
125 g d’aigua
una mica de ratlladura de llimona
150 g farina
100 g mantega
una cullera petita de sucre
una cullera petita de sal

Per al farciment:
nata
trufa
sucre de glassa

Elaboració:
Posem un cassó al foc amb l’aigua i la llet, amb una mica de ratlladura de llimona, la sal i el sucre. Quan bull, hi tirem la farina de cop i remenem a foc lent fins que faci una pasta compacta i es desenganxi de les parets del cassó.

La deixem refredar una mica fora del foc i aleshores hi afegim els ous, un per un. No s’afegeix el segon fins que el primer no s’hagi incorporat bé a la pasta, que ha de quedar fina.

Escalfem el forn a 200 °C i agafem una safata amb un paper a sobre.

Directament damunt la safata, amb una màniga pastissera, anem fent muntanyetes de pasta, que no es toquin entre elles. Les enformen uns vint minuts, fins que siguin cuites, per sobre i per sota. Deixem refredar les lioneses.

Mentrestant, muntem la nata (podem utilitzar un estabilitzant per mantenir més temps la nata ferma).

Barregem una part de la nata amb una mica de xocolata per fer la trufa.

Quan les lioneses són fredes, les tallem amb unes tisores i les farcim amb una mànega pastissera.

Les acabem amb una mica de sucre de glassa pel damunt. I ja les podem servir en una safata, ben col·locades.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb