Ingredients:
(per a 4 persones)
—600 g de pèsols frescs
—3 ous
—2 llesques de pa de motlle
—1/4 l de llet
—pebre, sal, mantega
—menta fresca

Per a la salsa:
—25 calçots
—50 g de parmesà
—200 g de crema de llet

Elaboració:
Desgranem els pèsols, els bullim i els escorrem.

En un bol posem els ous, la menta ben picada, sal, pebre i una molla de pa remullada amb llet. Ho passem tot pel túrmix. Després hi afegim els pèsols.

Agafem quatre motlles individuals, els untem amb mantega i hi posem una mica de paper vegetal al fons. Omplim els motlles amb el preparat i els coem al bany maria. Els punxem per saber si són cuits.

Mentrestant, fem la salsa dels calçots: netegem els 25 calçots (ens quedem amb la part blanca). Els bullim amb aigua i sal. Els escorrem. En guardem 16 per decorar els plats (quatre per a cada plat). Amb la resta de calçots fem la salsa, amb la crema de llet, sal i pebre, tot ben triturat. Si trobem la salsa massa suau, hi afegim una mica de parmesà.

Muntem el plat: desemmotllem els flams, els posem en un plat cadascun, col·loquem quatre calçots al voltant, una mica de salsa de calçot per sobre o al costat i unes fulletes de menta per sobre.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb