10.03.2018 - 22:00
Ingredients:
(per a 4 persones)
—600 g de pèsols frescs
—3 ous
—2 llesques de pa de motlle
—1/4 l de llet
—pebre, sal, mantega
—menta fresca
Per a la salsa:
—25 calçots
—50 g de parmesà
—200 g de crema de llet
Elaboració:
Desgranem els pèsols, els bullim i els escorrem.
En un bol posem els ous, la menta ben picada, sal, pebre i una molla de pa remullada amb llet. Ho passem tot pel túrmix. Després hi afegim els pèsols.
Agafem quatre motlles individuals, els untem amb mantega i hi posem una mica de paper vegetal al fons. Omplim els motlles amb el preparat i els coem al bany maria. Els punxem per saber si són cuits.
Mentrestant, fem la salsa dels calçots: netegem els 25 calçots (ens quedem amb la part blanca). Els bullim amb aigua i sal. Els escorrem. En guardem 16 per decorar els plats (quatre per a cada plat). Amb la resta de calçots fem la salsa, amb la crema de llet, sal i pebre, tot ben triturat. Si trobem la salsa massa suau, hi afegim una mica de parmesà.
Muntem el plat: desemmotllem els flams, els posem en un plat cadascun, col·loquem quatre calçots al voltant, una mica de salsa de calçot per sobre o al costat i unes fulletes de menta per sobre.