Ingredients:
(per a 4 persones)
—400 g d’arròs
—250 g de costella de porc tallada a trossets
—400 g de conill trossejat
—2 aletes de pollastre
—4 salsitxes
—3 carxofes
—1 grapat de pèsols
—1 copeta de vi ranci
—1 ceba
—mig pebrot verd i mig de vermell
—2 tomàquets ratllats
—all, julivert, pebre vermell, safrà
—oli, sal i pebre negre
—1,5 l de brou de pollastre i verdures

Elaboració:
Sofregim la carn a trossos, que haurem salpebrat, en una cassola. Un cop enrossida, li afegim un raig de vi ranci. La deixem uns minuts de cocció i hi afegim la ceba picada i els pebrots tallats ben petits. Després hi posem el tomàquet ratllat. Quan el tomàquet sigui cuit, hi afegim les carxofes tallades en sis trossos i els pèsols.

Mentre fem el sofregit, també anem fent el brou.

Afegim l’arròs al sofregit, el rossegem una mica i hi aboquem l’aigua. La proporció en un arròs caldós és tres vegades d’aigua el volum de l’arròs. Ho remenem tot seguit una vegada i ja no ho tornem a remenar més.

A mitja cocció, hi afegim unes brides de safrà i l’all i julivert ben picats. També una mica de pebre vermell per donar-hi color.

Deixem que l’arròs cogui uns 16 minuts. Després, tanquem el foc i el deixem reposar cinc minuts més tapat. I ja el podem servir.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb