Ingredients:
(per a 4 persones)
—400 g d’arròs
—250 g de costella de porc tallada a trossets
—400 g de conill trossejat
—2 aletes de pollastre
—4 salsitxes
—3 carxofes
—1 grapat de pèsols
—1 copeta de vi ranci
—1 ceba
—mig pebrot verd i mig de vermell
—2 tomàquets ratllats
—all, julivert, pebre vermell, safrà
—oli, sal i pebre negre
—1,5 l de brou de pollastre i verdures

Elaboració:
Sofregim la carn a trossos, que haurem salpebrat, en una cassola. Un cop enrossida, li afegim un raig de vi ranci. La deixem uns minuts de cocció i hi afegim la ceba picada i els pebrots tallats ben petits. Després hi posem el tomàquet ratllat. Quan el tomàquet sigui cuit, hi afegim les carxofes tallades en sis trossos i els pèsols.

Mentre fem el sofregit, també anem fent el brou.

Afegim l’arròs al sofregit, el rossegem una mica i hi aboquem l’aigua. La proporció en un arròs caldós és tres vegades d’aigua el volum de l’arròs. Ho remenem tot seguit una vegada i ja no ho tornem a remenar més.

A mitja cocció, hi afegim unes brides de safrà i l’all i julivert ben picats. També una mica de pebre vermell per donar-hi color.

Deixem que l’arròs cogui uns 16 minuts. Després, tanquem el foc i el deixem reposar cinc minuts més tapat. I ja el podem servir.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]