RECEPTA: albergínies a la garriguenca

  • Una delícia tastar les albergínies amarades d’un sofregit generós i una picada

VilaWeb
Montserrat Serra
09.08.2015 - 06:00
Actualització: 11.08.2015 - 01:06

Ingredients:
(per a 2 persones)

2 albergínies
1 ceba
1/2 kg de tomàquets madurs
farina
all i julivert
20 g d’ametlles torrades (que també poden ser avellanes)
1 llesca de pa fregit
sal i oli d’oliva

Elaboració:
Tallem les albergínies allargades, sense pelar-les. Les salem, les enfarinem, les fregim (han de quedar una mica cruetes) i les reservem en paper de cuina perquè s’escorrin.

Mentrestant, en una cassola a banda (si és de ferro, va més bé), hi posem oli i fem el sofregit amb la ceba ben picada i amb els tomàquets madurs ratllats i un all picadet molt petit. Hi afegim una culleradeta de sucre per treure l’acidesa i un pessic de sal i anem remenant de tant en tant.

El sofregit.
El sofregit

Una vegada fet el sofregit (compteu entre vint minuts i trenta a foc lent, fent xup-xup), incorporem les albergínies a la cassola. Hi afegim una mica d’aigua o brou sense que les cobreixi (només si cal, perquè hi ha tomàquets que deixen anar molta aigua i no fa falta afegir més líquid).

Les albergínies s'introdueixen a la cassola, dins del sofregit.
Les albergínies s’introdueixen a la cassola, dins del sofregit

Aleshores, fem la picada: l’all, una mica de julivert, les ametlles o avellanes torrades, el pa fregit o la torradeta i una mica d’aigua i ho passem per la batedora. Afegim la picada per sobre el sofregit amb les albergínies i sacsegem la cassola.

Deixem coure aproximadament vint minuts i ja tindrem el plat llest per a servir, tot i que val la pena de deixar-lo reposar una estona.

(Adaptació de la recepta de Lola Costa Cortès del llibre ‘Receptes per telèfon’)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any