Casado Rajoy

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha defensat que el govern espanyol hagi acceptat la figura d’un relator en el diàleg amb la Generalitat i ha carregat contra Pablo Casado per acusar ‘injustament’ a Pedro Sánchez de traïció. A més, ha recordat al PP que presidents del govern espanyol com Mariano Rajoy o José María Aznar van utilitzar mediadors per dur a terme converses tant amb la Generalitat en diferents moments del procés independentista, com amb el diàleg de pau amb ETA. ‘Li preguntaria si creu que Aznar o Rajoy, que van usar mediadors, en particular en 2014 i 2017 amb la Generalitat, creu que pot acusar Rajoy d’alta traïció com fa ara amb el president del govern’, ha deixat anar.

Més enllà d’això, la dirigent socialista ha al·legat que ‘res que hagi fet’ el govern espanyol en relació amb Catalunya es pot catalogar de ‘risc per a la constitució’. Pel que fa a les crítiques internes que ha generat en el si del PSOE aquesta qüestió, Narbona ha dit que en aquest moment no es preveu la convocatòria de cap òrgan del partit.

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, va sol·licitar, enmig de la polèmica, que es convoqui el Comitè Territorial del partit per estudiar la proposta del relator, petició que el PSOE de moment no ha satisfet. ‘Qualsevol discrepància interna té la manera de ser reconduïda. Aquest és un partit en el qual es pot discrepar, però el que ens uneix és el mateix’, ha indicat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb