Uns 1.700 metges de família i uns 250 pediatres s’han examinat aquest diumenge en el concurs d’oposició convocat per l’Institut Català de la Salut (ICS) per a un total de 1.343 i 149 places d’aquestes dues especialitats. Per a l’ICS, aquest concurs ha de permetre ‘estabilitzar gran part de la plantilla’. ‘Molts dels professionals treballen en els nostres centres, altres no; alguns ho fan amb contractes estables d’interinatge, però avui és un dia en què tenen la possibilitat d’optar a places fixes’, ha assenyalat Yolanda Lejardi, portaveu de l’ICS, que ha afegit: ‘Per això és un dia molt important per als professionals, per a la institució i també per a la ciutadania, ja que assegurem la continuïtat dels metges que els atenen’.

Aquestes són les primeres oposicions normalitzades que l’ICS convoca en 10 anys, ja que el 2015 es va celebrar un concurs, però amb poques places. Els exàmens han coincidit amb la vigília d’una vaga convocada per cinc dies a l’atenció primària de l’ICS.

Els treballadors públics, en peu de guerra: totes les vagues que vénen

Els opositors s’han enfrontat a quatre proves durant el matí d’aquest diumenge, al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a Barcelona. Segons que ha explicat Lejardi, els dos primeres exàmens han tingut un caràcter eminentment clínic, primer tipus test i després preguntes relacionades amb casos pràctics. ‘En aquestes oposicions s’ha treballat perquè tot allò que preguntem sigui el que troben els professionals en la tasca quotidiana, en les consultes’, ha afirmat la portaveu de l’ICS. Després, han tingut lloc les proves competencials, per demostrar habilitats professionals com el treball en equip o la resolució de conflictes.

A aquestes convocatòries, s’hi sumaran les d’altres professionals com els d’infermeria, que es faran durant els mesos vinents. Segons l’ICS, també hi ha previst convocar i resoldre fins a un total de 10.092 llocs de treball de personal estatutari fix, de vint categories diferents, al llarg dels exercicis 2018 i 2019.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb