Un total de setanta presos del mòdul 2 de la presó dels Lledoners (Bages) han demanat per carta al Tribunal Suprem que permeti al vice-president Oriol Junqueras exercir com a eurodiputat. Un dels reclusos ha recollit signatures en suport a un manifest que han enviat a l’alt tribunal espanyol i també al president del Parlament Europeu, David Sassoli. En la carta, a la qual ha tingut accés l’ACN, setanta dels vuitanta-cinc presos del mòdul afirmen que cal respectar la democràcia, el sufragi universal i el dret del poble a ser representat per qui ha elegit.

Els signants, entre els quals hi ha tots els presos polítics, demanen al Suprem que ‘rectifiqui la seva decisió, permetent-li exercir al Parlament Europeu per allò pel que va ser elegit i ratificat pel mateix president’ de la cambra.

‘Amb diverses nacionalitats i orientacions polítiques, creiem en al democràcia i en el respecte que aquesta es mereix; és per això que signem tots amb la convicció i l’esperança que ses senyories escoltaran aquesta veu plural i unànime que considerem representativa de la societat que, pensi com pensi, creu en el sufragi universal i en el dret del poble a ser representat pels electes escollits pel poble’, conclou el manifest.

L’impulsor de la iniciativa ha explicat, en una altra carta enviada a l’ACN, que als signants els agradaria que la societat en general els emuli enviant escrits semblants al Suprem. A més, especifica que pot garantir que la iniciativa només ha estat seva i que Junqueras i la resta de presos polítics van ser els darrers en conèixer i signar el manifest ‘com uns companys més del mòdul’. ‘Lògicament, l’Oriol és l’únic que no ho signa’, afegeix. La carta està signada el 30 de gener i té número de registre de sortida del 5 de febrer.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb