Premien un rom de la Garrotxa en un dels concursos mundials més prestigiosos

L'empresa Spirits&Plus importa el rom del Carib i el mescla durant tres anys en bótes de la zona volcànica

VilaWeb
ACN
06.08.2021 - 09:08
Actualització: 06.08.2021 - 11:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El rom Siete Villas 1511, de l’empresa garrotxina Spirits&Plus, ha guanyat la medalla d’or en un dels concursos més prestigiosos del món de licors. El licor guardonat té quaranta graus i es va posar a la venda just abans que esclatés la pandèmia. Ara, s‘ha emportat el reconeixement de rom prèmium en els The San Francisco World Spirits Competition. En aquest concurs participen uns 4.000 productes i el jurat selecciona els guanyadors al llarg d’una setmana de tasts a cegues. El rom Siete Villas 1511 és de gamma alta i s’ha fet amb roms envellits provinents de la República Dominicana i Cuba. Posteriorment, Spirits&Plus els mescla en bótes de roure a les Preses (Garrotxa) durant tres anys.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

El procés de selecció, creació i supervisió del rom recau en Juan Alberto Álvarez, reconegut mestre del rom cubà i copropietari de Spirits&Plus. Álvarez recorda que van embotellar el rom premiat el març de l’any passat, però rebre el guardó internacional és un reconeixement a la feina feta.

Ha dit que a la Garrotxa hi havia molts canvis de temperatura i això feia que el líquid de dins de les bótes es contragués i dilatés moltes vegades i afavoria la combinació dels alcohols amb la fusta.

Ha afegit que el jurat havia tingut en compte que el rom tingués un toc fosc i brillant i que, a la vegada, fes olor de fusta. El rom Siete Villas 1511 és la suma d’aiguardents anyencs, roms envellits durant més de deu anys en bótes del Carib i la mescla supervisada per Álvarez durant els més de tres anys que és en bótes al celler.

A més, ha garantit que tots els productes que es fan servir són naturals i sense sucres afegits. Per fer el licor, s’han fet servir bótes de roure blanc americà que havien emprat per envellir whisky bourbon.

Álvarez és un enginyer químic que té més de trenta anys d’experiència dirigint les destil·leries cubanes i dissenyant tota mena de roms, des del Carib fins a Europa i Àsia. El nom del producte premiat té una referència clara als seus orígens i vol ser un reconeixement a les set primeres viles cubanes que es van fundar entre el 1511 i el 1515.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes