Poble Lliure, una de les entitats que formen part de la candidatura parlamentària de la CUP, ha fet públic un comunicat en què convida els diputats del grup a ‘treballar conjuntament amb voluntat constructiva’ al costat de Junts pel Sí per aprovar un nou pressupost de la Generalitat.

No es pot permetre de prorrogar el pressupost actual, diu l’entitat, que alerta que el debat sobre el pressupost ‘no pot encallar el procés de ruptura amb l’estat’.

Per Poble Lliure els comptes de la Generalitat són un punt clau, juntament amb la consolidació del nou govern i la creació de les estructures d’estat. Per això diu: ‘Caldrà que les forces independentistes treballin conjuntament amb voluntat constructiva.’ I afegeix: ‘No es pot avançar amb posicions immobilistes’.

També demana a Junts pel Sí que ‘eviti que els sectors més conservadors de CDC es neguin a debatre i es limitin proposar uns pressupostos calcats dels del 2015’. I reclama al grup parlamentari de la CUP que ‘posi sobre la taula propostes amb un marcat caràcter social tenint en compte que, en aquest moment, encara formem part d’una comunitat autònoma intervinguda’.

Diu finalment: ‘La CUP no pot caure en el parany del reformisme d’En Comú Podem i els seus satèl·lits, que tornen a posar sobre la taula per enèsima vegada la possibilitat idealista d’una reforma de l’estat espanyol per tal que els i les catalanes ens hi sentim còmodes.’ I afegeix encara que cal aprofitar la conjuntura política espanyola, perquè és favorable per a avançar cap a la independència.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.