Poble Lliure es desmarca de la CUP i estudia de concórrer a les eleccions espanyoles

  • L'organització de l'esquerra independentista argumenta que el moment polític és excepcional i que cal treballar per bastir una candidatura rupturista

VilaWeb
Redacció
12.03.2019 - 22:29
Actualització: 13.03.2019 - 00:39

Poble Lliure, un dels partits que formen part de la CUP, estudiarà de concórrer a les eleccions espanyoles del 28 d’abril. La CUP va decidir diumenge de no presentar-s’hi per centrar-se en les municipals, però Poble Lliure ja s’havia manifestat a favor. En un comunicat, asseguren que volien que la CUP representés una candidatura d’esquerres i rupturista en aquestes eleccions.

Poble Lliure, doncs, es desmarca de la CUP, adduint que el moment polític és excepcional i que cal treballar per bastir una candidatura rupturista que representi desenes de milers de catalans i que no deixi ‘espai al reformisme ni el neoautonomisme’. Poble Lliure ha pres la decisió en un consell nacional aquest vespre.

És l’últim episodi del distanciament entre Poble Lliure i la CUP, formació en la qual té més pes Endavant. La darrera desavinença es va fer palesa quan Poble Lliure decidí de formar part del Consell per la República, al marge de la CUP.

Heus ací el comunicat.

La resposta de la CUP

La CUP ha emès tot seguit un altre comunicat en què adverteix que la decisió, presa al marge del consell polític, pot afectar el ‘marc de relacions’ entre ambdues organitzacions, com també la ‘construcció de la unitat popular’. Així mateix, explica que s’activaran els mecanismes i espais de debat de la CUP ‘per donar resposta a aquesta situació i a les relacions polítiques que se’n deriven’.

Heus ací el comunicat de la CUP:

«Davant la decisió de Poble Lliure de concórrer a les eleccions espanyoles:

La Candidatura d’Unitat Popular ha decidit activar el mecanisme i espais de debat de l’organització per tal de donar resposta a l’anunci fet avui de Poble Lliure de concórrer a les eleccions espanyoles del proper 28 d’abril al marge de l’acord del Consell Polític de la CUP celebrat el passat diumenge.

Davant l’anunci fet avui de Poble Lliure de concórrer a les eleccions espanyoles del proper 28 d’abril, la CUP vol constatar que considera que la decisió de Poble Lliure és transcendental per a la CUP, per a la Unitat Popular i per a l’Esquerra Independentista, afectant directament al marc de relacions establert fins ara.

En aquest sentit, creiem que després d’un procés assembleari de debat intens i complex en el si de la nostra organització, la decisió de Poble Lliure de presentar-se a les eleccions espanyoles pot tenir conseqüències en la construcció de la Unitat Popular i caldrà analitzar-les i avaluar-les a curt i mitjà termini.

Per aquest motiu, activarem els mecanismes i espais de debat de l’organització per donar resposta a aquesta situació i a les relacions polítiques que se’n deriven i per abordar els esdeveniments en relació a les eleccions del 28-A, tal com va establir el passat 10 de març, i alhora els elements de fons i a llarg termini en relació a la construcció de la Unitat Popular als Països Catalans.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor