Poble Lliure, un dels grups que dóna suport a la candidatura de la CUP al parlament, ha emès un comunicat  en què defensa una ‘estratègia de confrontació democràtica’ basada a ‘passar a l’ofensiva’, entre més punts. És a dir, ‘un boicot general i sostingut promogut per les institucions catalanes i la societat civil a les empreses de l’Ibex 35’. En un altre dels punts, el partit independentista reclama un espai de coordinació popular i treballar també per uns ‘acords de mínims’ entre partits. En aquest sentit, Poble Lliure reivindica la participació popular per a avançar cap a una república catalana i insta a preparar-se per a ‘defensar-la sobre el terreny’. ‘Només una actitud ferma de rebuig de l’ocupació espanyola per mitjà del desplegament d’una ofensiva basada en la no-violència activa ens podrà portar a la nostra llibertat col·lectiva’, diu.

Al comunicat, Poble Lliure demana de convertir la majoria parlamentària i ‘l’acció purament defensiva en una àmplia i sostinguda acció ofensiva’ per tal que l’estat espanyol ‘percebi com a impossible la continuïtat de la seva dominació damunt la gent’ i ‘comenci a considerar que els crims contra el poble català no seran per a sempre impunes, que podran ser jutjats i condemnats dins la República independent’.

En aquest context, Poble Lliure veu necessari establir vincles ‘estables de negociació’ entre les forces republicanes per a fixar uns ‘mínims estratègics comuns i evitar més respostes improvisades que només reforcen la repressió’. Aquesta ‘estratègia de confrontació democràtica’ també inclou altres punts, un dels quals, ‘respectar la sobirania’ de manera que les institucions i els dirigents polítics ‘han d’aturar qualsevol ingerència que contradigui la voluntat popular; no es poden acceptar més claudicacions’. Crida especialment a afiliar-se als sindicats que defensin una república, també apel·la a la mobilització permanent com a via per a reclamar la sobirania i l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb