Dissabte al vespre es farà un espectacle molt especial a la Casa Museu Llorenç Vilallonga de Binissalem, centrat en el cançoner tradicional mallorquí. Es diu Pecatòrum! i combinarà el teatre de Toni Gomila amb la gastronomia tradicional mallorquina. La vetllada es dividirà en dues parts. Arrencarà amb una demostració de cuina i un tast guiat a càrrec del cuiner Miquel Calent i el filòleg Miquel Sbert.

Tots dos són els autors d’Aguiar amb el Cançoner, un llibre de receptes de nova creació inspirades en les referències sobre menjar que fa el cançoner tradicional. El cançoner, escrit entre els segles XVII i XIX, conté una gran abundància de productes locals. Per això, en el sopar hi abundarà el porc negre, la sobrassada, l’ensaïmada i les sopes de carboner, que és una mena de sopa bullida amb brou de faves cuinades.

Tot seguit començarà la representació del darrer espectacle de Toni Gomila, Peccatum, creat conjuntament amb Catalina Florit i Joan Miquel Artigues. L’obra es basa en les rondalles que mossèn Alcover va excloure del seu recull perquè les considerava massa verdes, pecadores, brutes o impures. La vetllada acabarà amb un col·loqui a càrrec dels tres protagonistes de la nit: Toni Gomila, Miquel Calent i Miquel Sbert.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]